Події

​Повідомлено про підозру жительці Черкас, яка передавала фсб рф дані про військов…

Повідомлено про підозру жительці Черкас, яка передавала фсб рф дані про військові об’єкти

????За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Черкас у державній зраді та виправдовуванні збройної агресії рф проти України, вчинені повторно (ч. 2 ст. 111, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, підозрювана – засуджена у 2022 році за заперечення збройної агресії рф та глорифікацію її учасників, а також колабораційну діяльність.

????Під час встановленого судом іспитового строку вона продовжила виправдовувати повномасштабне вторгнення рф на територію України та вихваляти у соцмережах російських військовослужбовців.

????Задокументовано, що жінка безпосередньо діяла на користь держави-агресора. Упродовж лютого 2023 року вона передавала представнику фсб рф інформацію та точні координати військових об’єктів в Черкасах та на території області.

????У ході проведення слідчих дій у жінки виявлено відео «групи Вагнера» із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці жінки зі спецслужбою рф, списки пропагандистських ютуб-каналів та ще низку доказів її протиправної діяльності на користь держави-агресора.

????Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваний обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

????Досудове розслідування та оперативний супровід –  СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button