Події

Повідомлено про підозру трьом військовим прокурорам рф, які в окупованому Берд…

Повідомлено про підозру трьом військовим прокурорам рф, які в окупованому Бердянську незаконно позбавили волі мирних мешканців

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури трьом представникам військової прокуратури рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, керівник та заступник керівника окупаційної військової прокуратури Бердянська, а також начальник відділу військової прокуратури об’єднаного угруповання військ рф за вказівкою вищого керівництва реалізували план із насильницького придушення опору серед місцевого цивільного населення.

У листопаді 2022 року за участі підозрюваних викрали двох місцевих мешканців. Викрадення потім було «легалізовано» шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів.

Це призвело до півторарічного утримання постраждалих у різних місцях позбавлення волі без повідомлення причин затримання та пред’явлення обвинувачень. Їх перебування супроводжувалось триманням у неналежних умовах, побиттям та тортурами.

У червні 2024 року незаконно ув’язнених мирних мешканців звільнено з полону за участі “Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України”.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 5 =

Back to top button