Події

Повідомлено про підозру міністру енергетики рф, який приєднав українські ліні…

Повідомлено про підозру міністру енергетики рф, який приєднав українські лінії до електричної мережі держави-агресора

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру міністру енергетики російської федерації.
Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 2 ст. 110 , ч. 1, 2 ст. 332-1 КК України).

????За даними слідства, посадовець держави-агресора, підтримуючи незаконні дії воєнно-політичного керівництва рф, надав вказівки приєднати повітряні лінії електропередач, які входять до Об’єднаної енергетичної системи України до російської національної електричної мережі.

????Достовірно знаючи про залежність тимчасово окупованих територій АР Крим та Херсонської області від електромереж сусідніх областей України, та неможливість забезпечення в повному обсязі електроенергією цих територій від енергомережі рф, у липні та вересні 2022 року він підписав накази, якими повітряні лінії «Каховська-Джанкой» та «Каховська-Островська» віднесено до єдиної національної електричної мережі рф.

????Крім цього, він неодноразово порушував порядок в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України. Проводив там презентації запуску нібито відновлених після пошкоджень «націоналістами» на території України ліній електропостачання.

????Підозрюваний запевняв населення про створення технічної можливості для їх синхронізації з енергосистемою держави-агресора, проводив спільні наради з керівниками окупаційної влади тощо.

????Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання міністра спрямовані на заподіяння шкоди інтересам нашої держави.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ.

Back to top button