Події

Повідомлено про підозру керівнику льотного загону, який забезпечив переправле…

Повідомлено про підозру керівнику льотного загону, який забезпечив переправлення особового складу збройних сил та інших збройних формувань рф до кордону України

????За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику державної авіакомпанії «224 льотний загін» у пособництві вищому керівництву та збройних сил рф у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний, будучи керівником ВАТ «Державна авіакомпанія «224 льотний загін», забезпечив виконання підлеглими працівниками завдання за вказівками вищого керівництва рф та збройних сил держави-агресора.

????Він організував своєчасне та безперешкодне перевезення повітряним транспортом збройних формувань рф, найманців ПВК «Вагнер», мобілізованих військових, зброї та боєприпасів країни-окупанта.

????Для виконання цих завдань було надано 6 цивільних бортів. Починаючи з 2022 року, вони здійснили 7 рейсів. Після прибуття до пункту призначення вони були переміщені та задіяні у воєнних діях на території України.

????Досудове розслідування здійснювало Головне слідче управління СБУ. Оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Back to top button