Події

Постраждала 21 людина, серед них 5 дітей – прокурори задокументували наслідки во…

Постраждала 21 людина, серед них 5 дітей – прокурори задокументували наслідки ворожих атак по Харкову та Чугуєву

За процесуального керівництва окружних прокуратур м. Харкова та Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 27 жовтня орієнтовно о 20:30 російська армія завдала авіаційні удари по Харкову. У Салтівському районі зафіксовано влучання у відкриту земельну ділянку на території приватного домоволодіння. Двоє чоловіків віком 63 та 77 років і 76-річна жінка зазнали гострої реакції на стрес. Пошкоджено готель, господарчі споруди, житлові будинки.

У Шевченківському районі ворог теж вдарив по приватній житловій забудові. 51-річний чоловік та 76-річна жінка отримали поранення. Ще одна жінка 62 років зазнала гострої реакції на стрес.

28 жовтня близько 2:10 зс рф завдали авіаудар по Холодногірському району Харкова. Авіаційний боєприпас влучив у девʼятиповерховий житловий будинок, пошкоджено перекриття між 8 та 9 поверхом. Постраждали 7 людей, серед яких 16-річна дівчина.

За попередніми даними, удари по Харкову були завдані ФАБ-250 з УМПК з н. п. строїтель бєлгородської області рф.

Також 28 жовтня приблизно о 3:15 російські військові обстріляли м. Чугуїв. Пошкоджено приватні домоволодіння та господарчі споруди. Постраждали 8 людей, серед них четверо хлопчиків 1, 6, 10 та 12 років. У дітей діагностували гостру реакцію на стрес. Попередньо, удар по місту був завданий з РСЗВ «Торнадо-С».

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + one =

Back to top button