Події

Постійний діалог – запорука ефективних результатів двосторонньої співпраці…

Forwarded From Ігор Клименко | МВС

Постійний діалог – запорука ефективних результатів двосторонньої співпраці. З МВС Румунії ми тримаємо постійний зв’язок та оперативно реагуємо на спільні виклики.

Сьогодні провів онлайн-зустріч із Віце-Прем’єр-Міністром – Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном Предою.

Маємо тісну взаємодію у питаннях цивільного захисту, безпеки кордонів, гуманітарної допомоги та реалізації низки навчальних проєктів.

Прикордонники України та Румунії проводять спільні патрулювання сухопутною ділянкою кордону. Цьогоріч таких об’єднаних рейдів відбулося близько 200.

Контроль за державними рубежами – одне із основних завдань. Першочергово протидія незаконному перетину кордону, в тому числі недопущення нелегальної міграції, так і незаконному обігу заборонених чи небезпечних предметів.

Вдячний румунським колегам за проведену серію тренінгів з парамедицини та тактичної медицини. Понад 190 осіб із системи МВС пройшли навчання та отримали сертифікати міжнародного зразка.

Важливо, що завдяки нашому сталому діалогу активізувався процес підготовки до укладання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі запобігання, ліквідації та пом’якшення наслідків надзвичайних ситуацій. Це документ, який дозволить нам ефективніше взаємодіяти у сфері цивільного захисту та стійко реагувати на надзвичайні події.

Дякуємо Уряду та народу Румунії за підтримку. Залишаємося на зв’язку в інтересах результативної співпраці.

Back to top button