Події

Поширював наративи московського патріарха та заклики до об’єднання церков – к…

Поширював наративи московського патріарха та заклики до об’єднання церков – керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про нову підозру

???? За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про нову підозру – у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, під керівництвом митрополита після російського вторгнення оновлено офіційний сайт єпархії за шаблонами православних інтернет-ресурсів держави-агресора. Також додано гіперпосилання, за якими можна було перейти на сайти РПЦ.

????Священнослужитель забезпечував систематичне розміщення інформаційних матеріалів із наративами московського патріарха Кирила та закликами до об’єднання церков та суспільства задля перемоги Росії.

????Зміст публікацій містив ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

????Досудове розслідування – СБУ.

????Нагадаємо, раніше керівнику єпархії повідомили про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).

Back to top button