Події

​​Поширювали дезінформацію для дестабілізації ситуації в Україні – викрито мереж…

​​Поширювали дезінформацію для дестабілізації ситуації в Україні – викрито мережу ботоферм

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора ліквідовано дев’ять ботоферм, які діяли в Тернопільській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Львівській, Чернівецькій, Харківській, Миколаївській та Закарпатській областях. Серед них – активні прихильники однієї з вітчизняних політсил.

???? За даними слідства, мережі дезінформації діяли в Тернопільській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Львівській, Чернівецькій, Харківській, Миколаївській та Закарпатській областях.

???? Для розповсюдження фейків було створено понад 5 тисяч анонімних акаунтів у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter з аудиторію – більше 150 тисяч користувачів.

???? Апаратно-програмні комплекси для «вирощування» ботів були встановлені у власних домівках або офісних приміщеннях.

???? За допомогою цієї мережі дезінформації намагалися розхитувати обстановку в Україні, дискредитувати діяльність вищого військово-політичного керівництва нашої держави в умовах війни.

???? Розповсюджувалися неправдиві повідомлення про нібито замінування об’єктів та теракти в українських містах.

???? Правоохоронці провели обшуки, виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, 5 тис SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку, GSM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання.

???? Наразі встановлюються всі обставини вчинення злочину та особи причетні до цієї діяльності.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ.

ФОТО

Back to top button