Події

❗️Поліцейські ідентифікували російських військових, які під час окупації віді…

❗️Поліцейські ідентифікували російських військових, які під час окупації відібрали у фермерів майна і врожаю на 117 млн грн

За даними слідства, до серії злочинів причетні п’ятеро військовослужбовців збройних сил рф у складі 101 стрілецького полку лнр та двоє мешканців Куп’янського району та Бєлгородської області. Упродовж березня-травня 2022 року російські військові, погрожуючи зброєю та розстрілом, відібрали шість автівок, якими пересували околицями населених пунктів та в подальшому спалили.

Крім того, викрали зернові культури – пшеницю, кукурудзу та соняшник. Мешканець Куп’янського району надав їм інформацію про місцезнаходження зерна, а спільник з Белгородської області – свої вантажівки. Озброєні чоловіки вдерлися на територію фермерських господарств, завантажили зернові та вивезли їх на територію рф.

???????? На підставі зібраних доказів п’ятьом військовослужбовцям збройних сил рф та двом цивільним особам слідчі заочно повідомили про підозру. Їм інкримінують ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

????Facebook | X | Instagram | TikTok

Back to top button