Події

Погрожував вбивством та обкрадав мирних мешканців Київщини – військового рф з…

Погрожував вбивством та обкрадав мирних мешканців Київщини – військового рф засуджено до 10 років тюрми

???? За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генпрокурора військовослужбовця збройних сил рф визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

???? Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

???? Прокурори у суді довели, що в середині березня 2022 року під час окупації села Бобрик Броварського району Київської області засуджений разом з іншими військовими країни-агресора зайшли до приватного домоволодіння, де знаходились цивільні особи.

???? Перебуваючи в коридорі будинку, з метою залякування та приниження подружжя українців, окупант погрожував їм фізичною розправою. Він наносив чоловіку удари прикладом автомата по голові, тулубу, погрожуючи вбивством.

???? Припинивши бити чоловіка, він вистрелив із вогнепальної зброї в стелю та вимагав від жінки передати йому матеріальні цінності.

???? Побоюючись за своє життя та здоров’я, вона віддала йому мобільний телефон.

???? Після цього окупант разом із трьома невстановленими військовослужбовцями рф пішов до сусіднього будинку, де також перебувала цивільна особа.

???? Зайшовши до помешкання, він примусив чоловіка лягти на підлогу, зв’язав йому руки. При цьому військовий рф демонстрував свою зверхність, принижував та залякував потерпілого.

???? Потім він здійснив декілька пострілів із вогнепальної зброї в стелю та підлогу будинку біля голови чоловіка, вимагаючи віддати йому мобільний телефон та інші матеріальні цінності.

???? Заволодівши майном, військові рф залишили домоволодіння.

???? Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Back to top button