Події

Побудував у Криму дві теплоелектростанції та поставляв армії окупанта 80% патро…

Побудував у Криму дві теплоелектростанції та поставляв армії окупанта 80% патронів – повідомлено про підозру російському олігарху, президенту ФК «ЦСКА»

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російському олігарху – президенту ФК «ЦСКА», який є уродженцем м. Харкова.

???? Йому інкриміновано пособництво у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний через пов’язаних осіб на території України є одним із бенефіціарів групи компаній «VS Energy International Ukraine». Він володіє корпоративними правами ПрАТ «Кіровоградобленерго», ПрАТ «Рівнеобленерго», АТ «Чернівціобленерго», АТ «Житомиробленерго», АТ «Херсонобленерго» та АТ «ЕК Севастопольенерго», а також готелями, металургійними заводам і торгівельними центрами.

???? Наразі ВАКС розглядає позов Міністерства юстиції України про конфіскацію цих активів.

???? У 2019 році підозрюваний через підконтрольну йому компанію забезпечив будівництво Балаĸлавської (Севастопольская ПГУ-ТЭС) та Таврійської ТЕС (Симферопольская ПГУ-ТЭС).

???? Електростанції було приєднано до електричних мереж рф. Тим самим підозрюваний забезпечив порушення енергетичної безпеки України, створивши залежність тимчасово окупованої території АР Крим від російської федерації в енергетичному секторі.

???? Також встановлено, що у 2022 році підозрюваний як власник управляючої компанії «АО «КБАЛ им. Л.Н. Кошкина», надав вказівку керівникам компанії здійснювати постачання патронів для різних видів стрілецької зброї до міністерства оборони та збройних сил рф, а також інших військових формувань.

???? Таким чином він забезпечив поставку 80 % патронів для різних видів стрілецької зброї від загальної кількості поставлених за весь період часу збройної агресії рф проти України.

???? Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – ГУ «І» ДЗНД СБУ та ТУ ДБР, розташоване у м. Києві.

Back to top button