Події

Підсумки 31.07: Удар по Кривому Рогу і менше дітей

Підсумки 31.07: Удар по Кривому Рогу і менше дітей

Фото: ДСНС

Росія атакувала Кривий Ріг

Російські окупанти завдали удару двома ракетами по Кривому Рогу; Повномасштабне вторгнення РФ призвело до найбільшого спаду народжуваності в Україні. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Ракетний удар по Кривому Рогу

Пошуково-рятувальна операція у Кривому Розі завершена. Внаслідок російського обстрілу шестеро людей загинули та 75 поранено. Серед загиблих – 10-річна дитина. Вдалося врятувати трьох людей. По місту росіяни випустили дві балістичні ракети. Одна ракета влучила по будівлі університету та адмінбудівлі, інша – у житловий будинок. В ньому повністю зруйновані поверхи з четвертого по дев’ятий.

Росія обстріляла Херсон

У Херсонській області внаслідок обстрілів з боку росіян є загиблі і поранені. Наймолодшій постраждалій – лише 16 років. Дівчинку в тяжкому стані доставили до лікарні. Один загиблий і шестеро травмованих – це працівники комунального підприємства, ще пʼятеро – волонтери.

Народжуваність в Україні скоротилася на 28%

З початку повномасштабного вторгнення РФ народжуваність в Україні скоротилась на 28%. Цьогоріч, в середньому, на місяць народжується 16,1 тисячі дітей. У попередні роки до повномасштабного вторгнення кількість немовлят коливалась на межі 21-23 тисяч новонароджених на місяць. За шість місяців 2023 року в державі народилося 96 755 дітей, з них 47 129 дівчат та 49 626 хлопців.

В РФ назвали кількість вивезених з України дітей

Країна-агресор Росія з початку війни вивезла на свою територію близько 4,8 млн громадян України, з них понад 700 тисяч – діти. Такі дані напередодні оприлюднила російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова. Вона заявила, що на територію Росії депортували близько 1,5 тис. вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування: 288 дітей з так званої “ДНР” були віддані в Росії в прийомні сім’ї. Діти з так званої “ЛНР”, як стверджується, повернулися до своїх установ, але пізніше 92 дитини також були віддані до російських родин.

Ізраїльський корабель першим прорвав морську блокаду України

Ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду російських військ у Чорному морі. Попри погрози з боку РФ, Ams1 зайшов до української гілки Дунаю. Цей корабель став першим, який прорвав морську блокаду ЗС РФ після бомбардування порту Рені 25 липня. За інформацією журналістів, судно розпочало свій шлях з ізраїльського порту Ашдод і відкрито вказало пункт призначення як Україна. Надалі судно перетнуло Чорне море прямим курсом.

Черговий грант розміром $1,25 млрд від США надійшов в Україну

Грантові кошти підуть на відшкодування видатків держбюджету: на оплату праці працівників держорганів та виплат за окремими програмами соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та інші соціальні виплати.

Вчені виявили абсолютно новий вид крихітних істот

Дослідники провели аналіз ДНК знайдених жаб і змогли підтвердити, що їм вдалося виявити раніше невідомий вид роду Bufo. Вченим відомо, що цей рід загалом налічує 24 види, 18 з яких зустрічають у Китаї. Вчені назвали новий вид Exiguus, що в перекладі з латинської означає “маленький”. Зазначається, що досі цей новий вид було виявлено тільки на горі Нанкун, що може вказувати на те, що представники цього виду мають досить невеликий ареал проживання.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button