Події

Підсумки 30.03: Важка бомба і шлюб онлайн


Російська армія вперше вдарила по Україні важкою авіабомбою; Відтепер українці зможуть одружуватися по відеозв’язку. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росія вперше атакувала Україну важкою авіабомбою ОДАБ-1500

Бомбу росіяни скинули на селище Велика Писарівка в Сумській області. Після цього удару в небо піднялася хмара диму заввишки в один кілометр. Об’ємно-детонуюча авіаційна бомба так розшифровується абревіатура ОДАБ) – це термобаричний снаряд часів СРСР, який приблизно за 10 метрів до цілі випускає горючу суміш у вигляді аерозолю та запалює його. Після цього відбувається об’ємний вибух. Такий боєприпас має більшу силу ураження, ніж класичний. 

Українці зможуть укладати шлюб онлайн

Уряд України ухвалив постанову про укладання шлюбу по відеозвʼязку в застосунку Дія. Тепер українці одружуватимуться просто в застосунку. Це особливо важливо для пар, які через війну не можуть бути поруч.

Росіяни влучили в район житлової забудови в Харкові

Росіяни завдали удару по Харкову, влучили в район житлової забудови в Шевченківському районі. За попередніми даними, окупанти знову вдарили по цивільній інфраструктурі керованим снарядом.

Українські воїни здійняли прапор над трьома населеними пунктами у “сірій зоні”

Бійці бригади “Сталевий кордон” підняли над населеними пунктами Шабельне, Піщане та Дегтярне Харківської області синьо-жовті стяги. Ці населені пункти поблизу державного кордону з РФ у “сірій зоні”. Територія зруйнованих сіл щільно замінована, а через постійні ворожі обстріли непридатна для проживання. Проте прикордонники бригади Гвардії наступу “Сталевий кордон” контролюють місцевість та нагадують ворогу, що це наша земля.

Українські військові вдарили по скупченню техніки ворога поблизу Маріуполя

ЗСУ, зокрема, поцілили у ворожий ЗРК С-300 та гусеничну техніку. Окупанти загубили  чотири одиниці гусеничної техніки, плюс частини С-300. Розташовані поруч із місцем влучання населені пункти наразі перекриті, росіяни шукають тих, хто надав координати.

Зеленський звільнив кількох своїх радників та уповноважених

Президент Володимир Зеленський звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра. Він є давнім другом Зеленського та його бізнес-партнером. Вони разом зі старшим братом Борисом та Зеленським створювали студію “Квартал 95”.

Окрім нього, президент також звільнив декількох радників, серед яких Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко. Звільнені ще й позаштатні уповноважені з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.

У Білій Церкві стався вибух у п’ятиповерхівці: виявлено тіла двох людей

У місті Біла Церква Київської області стався вибух у квартирі п’ятиповерхівки, в результаті чого почалася пожежа, загинуло дві людини. Подія сталася на третьому поверсі, внаслідок вибуху невідомого предмета зруйновано перекриття в квартирах між другим та п’ятим поверхами з наступним загорянням. Наразі існує загроза руйнування конструкцій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button