Події

Підсумки 29.08: Втрата F-16 і День пам’яті


Україна втратила винищувач F-16, пілот загинув; В Україні вшанували пам’ять усіх полеглих у боях за Україну захисників та захисниць. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Генштаб підтвердив втрату Україною винищувача F-16

Під час відбиття масованої ракетно-дронової атаки з боку Росії українські Повітряні сили втратили винищувач F-16, заявили в Генштабі. Там уточнили, що під час повітряного бою 26 серпня літаки F-16 були задіяні у відбитті атаки. Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув. Для встановлення причин аварії створена спеціальна комісія Міністерства оборони України, яка працює на місці падіння літака.

В Україні відзначили День пам’яті захисників України

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бився заради нашої держави, заради української незалежності та віддав найдорожче – своє життя. Він згадав про Ілловайськ – спланований, цинічний російський злочин, коли були убиті сотні українських воїнів, яким до цього обіцяли безпечний вихід із оточення.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у 10-ту річницю боїв за Іловайськ згадав усіх полеглих у війні з Росією українських захисників і наголосив, що переговори з агресором – це смертельно небезпечна справа. Сирський подякував українським матерям та батькам “за їхніх дітей, які віддали свої життя за незалежність України, свободу всього українського народу”.

“Слуга” Копитін потрапив у ДТП на трасі Київ-Одеса

Опівночі 28 серпня на трасі Київ-Одеса сталася аварія за участі народного депутата. Попередньо, 33-річний водій Toyota втратив контроль над автомобілем і врізався в бетонну перешкоду. У водія попередньо діагностували переломи хребта, руки та травму голови. У нардепа також підозра на перелом хребта і травму голови.

Чинного нардепа Дмитрука оголосили в міжнародний розшук

Прокурори  ініціювали розшук, зокрема міжнародний та міждержавний, народного депутата, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця. Раніше нардепа викликали на допит до слідчого Державного бюро розслідувань, проте він не з’явився у призначений час та не повідомив причину. ЗМІ повідомляли, що нардеп Дмитрук втік до Молдови. 

В Україні не готові віддати РФ окуповані території в обмін на завершення війни

Близько  третини українців (32%) вважають,  що початок переговорів з Росією про припинення війни можливий лише після звільнення всіх українських територій. На визнання окупованих територій частиною РФ навіть заради припинення війни готові піти лише 9% українців, а неприйнятним це вважає 81%, водночас незалежно від віку респондентів.

В Україні посилили  заходи обмеження споживання електроенергії

Вказано, що енергетики продовжують усувати наслідки наймасштабнішої ракетно-дронової атаки, здійсненої росіянами 26 серпня. Також в Україні зростає споживання електрики через спеку.

У Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Полтавській та Донецькій (частково) областях були запроваджені аварійні відключення електроенергії.

Біографічна стрічка Яремчук: Незрівнянний світ краси зібрала 9,9 млн грн

Стрічка Яремчук: Незрівнянний світ краси за три вікенди прокату зібрала 9,9 мільйона гривень, встановивши новий рекорд для вітчизняного кінематографа. Фільм уже переглянуло 63 тисячі глядачів, і його прокат триває.українського кіно.

Рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання поширюється в США

Східний енцефаломієліт коней, що передається через укуси комарів, поширюється кількома штатами США. Вже зареєстровано перший летальний випадок у Нью-Гемпширі. Ця гостра інфекція, яка вражає головний і спинний мозок. Серед симптомів хвороби: лихоманка, головний біль, блювота, діарея, судоми, зміни поведінки та сонливість. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button