Події

Підсумки 28.08: Допомога НАТО і відключення світла

Підсумки 28.08: Допомога НАТО і відключення світла

Фото: Shutterstock

Країни НАТО після масованої російської атаки 26 серпня підтвердили збільшення допомоги Україні

Країни НАТО після масованої російської атаки 26 серпня підтвердили збільшення допомоги Києву; В Україні знову діють графіки відключення електроенергії. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

НАТО збільшує допомогу Україні на тлі атак РФ

Члени Північноатлантичного договору на засіданні Ради Україна – НАТО підтвердили свої зобов’язання посилити оборону України після масованої російської атаки 26 серпня. Засідання було скликане на прохання України. На ньому союзники “рішуче засудили невибіркові удари Росії” по цивільних та інфраструктурі. Також члени Альянсу погодилися, що разом вони нададуть щонайменше 40 мільярдів євро допомоги у сфері безпеки наступного року.

У Києві та низці областей України знову запровадили аварійні відключення світла

Ситуація в енергосистемі – складна. Тому, за вказівкою Укренерго, в Києві були застосовані екстрені відключення електроенергії. Екстрені відключення також діяли у Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Харківській, Полтавській, Кіровоградській, Одеській та Донецькій областях. 

В Укренерго заявили, що у четвер в Україні цілодобово діятимуть графіки відключень електроенергії. Енергетики запевнили, що живлення об’єктів критичної інфраструктури не буде обмежуватися.

В Донецькій області росіяни вбили родину

У Донецькій області російські агресори скинули керовану авіаційну бомбу (КАБ) на село Ізмайлівка Покровського району. Внаслідок ворожого удару загинула ціла родина – 45 та 53-річні батьки, а також їх син 17 і донька 24 років. Їх тіла з-під зруйнованої оселі деблокували рятувальники.

Черговий пакет військової допомоги від Литви вже прибув в Україну

Литва передала Україні навантажувачі, системи боротьби з безпілотниками, складні ліжка та іншу військову допомогу у межах чергового оборонного пакету. З початку повномасштабної війни Литва надала Україні військову допомогу на суму понад 647 млн євро. Загальний обсяг довгострокової допомоги Литви Україні перевищив 1 млрд євро.

Польща витратить рекордну суму на оборону

Польський уряд затвердив проєкт бюджету на наступний рік з рекордними витратами на оборону: майже 187 млрд злотих (приблизно 48 млрд доларів). У тому числі гроші буде витрачено на зміцнення енергетичної безпеки країни.

Дрони вперше атакували Кіровську область РФ

Безпілотники атакували нафтобазу у Кіровській області РФ. Це перша атака дронів на регіон. Удару завдано по складу із нафтопродуктами на комбінаті “В’ятка” у місті Котельнич. У РФ вже висунули версію, що запуск дронів статися з території Росії, зокрема із сусідньої області: його могли здійснити диверсанти, наприклад, за допомогою українського дрону “Баба Яга”.

На Волині працівникам ТЦК у випадку загрози життю дозволили стріляти на ураження

У Волинському ТЦК довели до особового складу військкомату, що в разі загрози життю військовослужбовців слід відкривати вогонь на ураження. Це сталося після нападу на охорону режимного об’єкта в Луцьку. У військкоматі наголосили, що ТЦК – це режимний обʼєкт і “всі любителі стріляти у військових” будуть покарані відповідно до чинного законодавства.

У Києві фіксують аномально високу температуру повітря

За даними метеостанції 27 серпня у столиці максимальна температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати і становила 33,8°С, що перевищило попередній рекордний показник 1943 та 2023 років на 0,5°С.

Отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону, було виявлено в річці Десна

За даними Державного агентства меліорації та рибного господарства України, у річці Сейм зафіксовано значне перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, зокрема, амонію та завислих речовин. Екологічна комісія прийняла рішення про заборону купатися, виловлювати рибу та використовувати воду з річки для господарських потреб через загрозу для здоров’я людей та місцевим жителям.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 19 =

Back to top button