Події

Підсумки 28.04: Вбивство у ФРН і ракети Україні

Підсумки 28.04: Вбивство у ФРН і ракети Україні

Фото: Алексей Гончаренко / Telegram

Меморіал на місці вбивства двох українців у Німеччині

На території німецького торговельного центру Tengelmann були вбиті два українці; Італія приєдналася до передання Україні крилатих ракет. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Німеччині росіянин вбив двох українців

Росіянин напав та зарізав двох українців у баварському містечку Мурнау (Німеччина). 36-річний чоловік помер від важких ножових поранень на місці, а 23-річного хлопця доправили до лікарні з тяжкими травмами, де він теж згодом помер. Зловмисник – громадянин РФ – проживав неподалік місця вбивства.

Убиті росіянином у німецькому містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Хлопці мали серйозні поранення кінцівок і не могли повноцінно захищатися.

Італія передасть Україні Storm Shadow

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс в інтерв’ю The Times розказав, що Італія передала Україні крилаті ракети. Раніше про це офіційно не повідомлялося. Італія купує Storm Shadow з кінця 1990-х років, вказує Defense Blog, і, за неофіційною інформацією, за цей час придбала близько двох сотень одиниць.

Британсько-французька зброя Storm Shadow/SCALP EG – це авіаційна ракета класу “повітря-земля” дальньої дії. Вона призначена для подолання систем ППО та знищення важливих стаціонарних та нерухомих цілей, включно з бункерами. Ракета довжиною 5,1 метра має польотну масу до 1300 кг, а її бойової частини – 450 кг.

Росіяни вдарили по центру Миколаєва

Ворожий дроновий удар в Миколаєві став причиною суттєвих пошкодження цивільної інфраструктури, зокрема будівлі готелю. У Миколаївській ОВА уточнили, що також було пошкоджено об‘єкт теплогенеруючої інфраструктури.

Готель у Миколаєві, який зранку у неділю, 28 квітня, атакували російські “шахеди”, був пошкоджений унаслідок обстрілів міста у 2022 році й лише недавно відновив роботу. Поруч із ним розташовані дитяча спортивна школа та Центральний міський стадіон. 

Росія вдарила по промисловому об’єкту у Запоріжжі

Вдень 28 квітня російська окупаційна армія завдала ракетного удару по промисловому об’єкту у Запоріжжі. На щастя, минулося без постраждалих.

Головком ЗСУ заявив про загострення ситуації на фронті

З метою збереження життя та здоров’я українських військових підрозділи Сил оборони відійшли західніше населених пунктів Бердичі, Семенівка та Новомихайлівка в Донецькій області. За словами Сирського, російські загарбники намагаються розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар’їнки, залучають там до чотирьох бригад. Мета – пробитися до Покровська та Курахового на Донеччині. Попри те, що на цих напрямках окупанти досягли певних тактичних успіхів, оперативної переваги вони отримати не змогли, заявив головком.

Українські захисники відбили в загарбників невеличкий острів на Херсонщині

ЗСУ зуміли просунутися в районі Велетенського на Херсонщині і встановили контроль над островом Нестрига. Острів розташований у нижній частині Дніпра та входить до Національного природного парку “Нижньодніпровський”. В Херсонській області понад тисячу дрібних островів, які містяться в гирлі Дніпра: місцеві називають їх плавнями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button