Події

Підсумки 18.11: Атака на нафтобазу і нові санкції

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Внаслідок ворожого удару було пошкоджено енергетичний об’єкт – нафтобазу

В Одеській області внаслідок обстрілу було пошкоджено нафтобазу; Зеленський затвердив санкції проти прибічників Росії. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Російський дрон пошкодив під Одесою нафтобазу, без світла залишилося понад 3000 людей

Сили оборони півдня заявили про влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури в Одеській області в ніч проти 18 листопада.  У Міністерстві енергетики повідомили, що пошкоджений російським дроновим ударом енергетичний об’єкт в Одеській області – нафтобаза. Внаслідок атаки понад 3000 одеситів залишились без світла. У ДТЕК повідомили, що найбільші проблеми зі світлом в Ізмаїльському та Одеському районах.

Під Києвом збили всі “шахеди”, якими Росія намагалася вдарити по столиці

В ніч проти 18 листопада російські окупанти намагалися атакувати Київ дронами-камікадзе Shahed, українська протиповітряна оборона знищила всі ворожі цілі на підступах до столиці. Безпілотники Росія запускала з півдня, всі з них, майже 10 одиниць, сили ППО збили під Києвом. За попередніми даними, без жертв та руйнувань.

На Запоріжжі під час атаки ворога загинули рятувальники

На Запоріжжі росіяни завдали трьох ракетних ударів по Комишуваській громаді. Під час повторного обстрілу загинули двоє рятувальників. Внаслідок перших двох влучань поранення дістали четверо місцевих жителів, сталося займання житлового будинку. Коли ж на місце події прибули поліцейські та рятувальники, військові країни-терориста здійснили повторний обстріл. 

Зеленський запровадив нові санкції

Президент Володимир Зеленський підписав укази про введення в дію рішень Ради нацбезпеки та оборони щодо санкцій проти низки осіб, серед яких і російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, яку розшукує Міжнародний кримінальний суд у справі про викрадення дітей. Санкції терміном на 10 років проти восьми фізичних осіб, серед яких Азаров, Царьов, Табачник, кримський гауляйтер Сергій Аксьонов, колишній голова терористичної організації ЛНР Леонід Пасічник та інші.

Армія дронів закупила для ЗСУ ще понад 2000 українських безпілотників

Українські військові отримають понад дві тисячі безпілотників вітчизняного виробництва. Їх закупили у рамках державного проєкту Армія дронів. Генштаб ЗСУ розподілить та передасть дрони військовим на найгарячіші ділянки фронту. Відомо, що протягом минулого тижня безпілотниками уражено 39 танків ворога, 57 гармат, 34 броньовані машини та 307 опорних пунктів. Дрони завдали втрат російській армії на мільйони доларів.

SpaceX вдруге запустила корабель Starship після вибуху у квітні. Він знову вибухнув

Компанія SpaceX о 8.04 за часом східного узбережжя США (15.04 за Києвом) запустила систему Starship, що складається з однойменного корабля та ракети-носія Super Heavy. Запуск здійснили з майданчика Starbase у Техасі. Прискорювач вибухнув за секунди після стадії відокремлення, пізніше сигнал від самого корабля зник.

Названа причина, чому РФ блокує обмін полоненими

Росія фактично припинила обмін військовополоненими. Таким чином країна-агресор хоче розхитати українське суспільство і використовувати полонених як “важіль впливу”. Останній обмін відбувався ще в серпні, коли додому повернулися 22 українські бійці. Натомість Україна має багато російських військовополонених і готова їх обмінювати.

В МінАПК повідомили про кількість експортованого зерна

У 2023/2024 маркетинговому році (з 1 липня) Україна вже експортувала 10,968 млн т зернових та зернобобових, повідомляє – Міністерства аграрної політики та продовольства України. За два тижні листопада цього року Україна експортувала 1,728 млн т зернових та зернобобових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button