Події

Підсумки 14.04: Удар по Слов’янську та провокації

Підсумки 14.04: Удар по Слов янську та провокації

Фото: ГСЧС

Росіяни вдарили по житловому будинку у Слов’янську

Росіяни атакували житлові будинки у Слов’янську Донецької області; СБУ закликала не затримуватись у храмах на Великдень. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Війська РФ вдарили по Слов’янську

Внаслідок обстрілу російських військ по місту Слов’янськзагинули щонайменше п’ять осіб і ще 15 отримали поранення. За попередніми даними, росіяни застосували ракети зенітно-ракетного комплексу С-300. Пошкоджено п’ять багатоповерхівок та п’ять приватних будинків, магазин, господарський центр, клуб та три автомобілі.

Рятувальникам вдалося дістати живу 2-річну дитину з-під завалів будинку, проте вона дорогою до лікарні померла.

СБУ закликала уникати масових зборів на Великдень

У Службі безпеки України закликали не відвідувати масові зібранняна Великдень. Повітряні сили допустили ракетну атаку під час релігійного святкування. Служба закликала громадян не відвідувати масові заходи, не піддаватися на провокації чи підбурювання до незаконних дій, не ігнорувати сигнал повітряної тривоги, не затримуватись у храмах без потреби та повідомляти правоохоронців про провокації.

Китай заявив, що не постачатиме зброю РФ чи Україні

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що КНР не постачатиме зброю Україні чи Росії. Він також заявив, що Пекін регулюватиме експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення. Також глава китайського МЗС сказав, що КНР готова “допомогти знайти мирне вирішення конфлікту”.

Глава уряду Угорщини назвав Україну “неіснуючою країною”

Україна “не здатна себе фінансувати”, тож у цьому сенсі вона нібито “неіснуюча країна”.Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. За його словами, Європа оплачує пенсії та зарплати для педагогів та медиків в Україні, “якої немає в європейській економіці”. Він також вважає, “так продовжувати нескінченно не можна”.

У свою чергу, міністерство закордонних справ Українипорадило прем’єру Угорщини Віктору Орбану “подивитися правді в очі” у відповідь на його заяву про “фінансову неіснуючу Україну”. Там наголосили, що цинічно те, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС для підтримки своєї економічної стабільності.

Спецназ ГРУ Росії втратив 90-95% бійців в Україні

Російський спецназ втративблизько 90-95% бійців у війні проти України. Солдатам спецназу потрібно щонайменше чотири роки спеціальної підготовки, а тому американці заявляють, що Москві може знадобитися до десяти років на відновлення підрозділів. Чиновники у Вашингтоні вважають, що втрати спецназу Росії в Україні зроблять його менш ефективним не лише у війні проти сусідньої країни, а й в інших куточках світу.

У Польщі припустили, що війна в Україні затягнеться

Уряд Польщі припускає можливість того, що війна Росії проти Україниможе тривати кілька років. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він також зазначив, що Варшава залишається підтримувати Україну.

Суд розгляне законність Харківських угод

Конституційний суд України (КСУ) відкрив провадження у справі про конституційність так званих Харківських угод, які були підписані в 2010 році і дозволяли Чорноморському флоту РФ базуватися в Криму до 2042 року.

USAID надасть Україні допомогу на переробку зернових, олійних та бобових культур

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку(АГРО) надасть 367 млн грн для співфінансування проектів щодо підтримки переробки зернових, олійних та бобових культур в Україні. За планами USAID, в результаті реалізації проектів буде впроваджено щонайменше дві нові технології доробки/переробки зерна, а також збільшено кількість робочих місць.

Metallica випустила перший із 2016 року альбом

Нова робота називається 72 Seasons. Її вже можна послухати на різних платформах, зокрема YouTube. Вже відомо, що після виходу альбому музиканти вирушать у турне. Гастролі продовжаться з 2023 по 2024 рік.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button