Події

Підсумки 13.07: Удар по Будах і підрив на розтяжці

Підсумки 13.07: Удар по Будах і підрив на розтяжці

Фото: НПУ

Ворог завдав ударів по Харківщині

Російські агресори обстріляли селище Буди у Харківській області; Під час самостійної евакуації в лісосмузі підірвались на російській розтяжці дев’ять цивільних громадян. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Будах загинули начальник райуправління ДСНС та поліціянт, поранені залізничники

Вдень 13 липня російські окупаційні війська завдали двох ударів по Будах, внаслідок чого загинули дві людини, постраждали ще 22, дев’ять госпіталізовано, з-поміж них – дитина.

Внаслідок російського повітряного удару по селищу Буди у Харківському районі загинув начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС в Харківській області Артем Костиря. Також загинув поліціянт сектору реагування патрульної поліції Харківського районного управління поліції, старший сержант поліції Олексій Кощій.

Подвійний удар РФ по Будах прийшовся по залізничних об’єктах та рухомому складу, повідомили в Укрзалізниці. Попередньо, поранено пʼятьох залізничників. Трьох з них з осколковими пораненнями та контузією госпіталізовано, ще двом надано медичну допомогу на місці. 

Внаслідок підриву на російській розтяжці троє людей загинули, ще шестеро – дістали поранення

На Харківщині у селі Стариця під час самостійної евакуації в лісосмузі підірвались на російській розтяжці дев’ятеро цивільних громадян. Троє загинули на місці, дістали поранення різного ступеня тяжкості шестеро людей, вони госпіталізовані.

Російські агресори посилили атаки на Времівському напрямку

Протягом минулої доби між двома арміями на фронті відбулося щонайменше 149 бойових зіткнень. Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 64 авіаударів із використанням 94 КАБів. Крім цього, здійснив майже 5000 обстрілів, зокрема, 143 – із реактивних систем залпового вогню. Російські окупанти штурмують позиції ЗСУ на 9 напрямках. На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів наших позицій в районі Водяного та Урожайного.

Ситуація з атаками Росії на Україну з півночі загострюється

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов наголосив, що росіяни атакують із півночі вже зараз. За його словами, катастрофи немає, але “не бачити проблем не вийде”.

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, станом на 13 липня на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін – ознак формування наступальних угруповань противника немає. У штабі також повідомили, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Лукашенко доручив відвести війська на південних рубежах до місць постійної дислокації

Формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко здійснив поїздку у Брестську область і заявив про ліквідацію напруженості на кордоні з Україною. За його словами, “зараз у РБ жодних ускладнень немає з українцями, і він сподіваюся, що і не буде”.

СБУ спалила нафтобазу у Ростовській області

Нафтобаза у Ростовській області РФ у Цимлянському районі спалахнула через удар безпілотників СБУ. На об’єкті зберігалися “різні марки бензину і дизельне паливо загальним обсягом 12,5 тисяч кубометрів”.

Зеленський здійснив візит до Ірландії

Літак президента України Володимира Зеленського дорогою зі США приземлився у Ірландії. Український лідер зустрівся з ірландським прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом. Зеленський і Гарріс під час двосторонньої зустрічі обговорили війну в Україні. Зокема, Гарріс підтвердив підтримку Ірландією прагнення України приєднатися до ЄС і запропонував допомогу тисячам українських дітей, примусово депортованих до Росії та Білорусі після вторгнення.

Північна Корея назвала декларацію саміту НАТО “незаконним документом” і заявила про “рішучу протидію”

У КНДР відреагували на декларацію саміту НАТО, в якій засуджується передача північнокорейської зброї до Росії і назвали документ “незаконним”. У Пхеньяні заявили, що декларація “порушує законні права незалежних суверенних держав, і конфронтаційну програму, яка розпалює нову холодну війну та військове протистояння у глобальному масштабі”. У заяві МЗС Північної Кореї зазначили про готовність посилити рішучу стратегічну протидію США і НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 4 =

Back to top button