Події

Підсумки 10.07: Розстріл і смерть дитини

Підсумки 10.07: Розстріл і смерть дитини

Фото: Генштаб ВСУ

Росіяни розстріляли українських військових, яких захопили в полон

Росіяни розстріляли двох полонених українських бійців на Запорізькому напрямку; Дитина стала першою жертвою серед пацієнтів внаслідок атаки на Охматдит. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни розстріляли двох полонених військових ЗСУ на Запорізькому напрямку

Російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених ЗСУ біля Роботиного на Запорізькому напрямку. На записі, що виклали у мережу, чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти цинічно розстріляли беззбройних людей. За цим фактом розпочато провадження.

У лікарні помер хлопчик, який був у реанімації Охматдиту під час російської атаки 8 липня

Маленький хлопчик на момент ракетного удару знаходився у критичному стані у відділенні реанімації Охматдиту. Після – він був транспортований до однієї з лікарень Києва. Під час масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста України. Було випущено майже 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Нідерланди виділяють додаткові кошти на боєприпаси для F-16 для України

Нідерланди виділяють додатково 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для F-16, які незабаром поставлять Україні. Ця сума йде на додачу до 150 мільйонів євро, які були раніше зарезервовані для боєприпасів. Ідеться про озброєння F-16, яке закуповується безпосередньо у промисловості.

Португалія заявила про посилення допомоги Україні

Прем’єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро заявив, що допомога Україні від Португалії сягне у 2024 році 220 млн євро. Таку ж суму Лісабон планує передбачити для України і в 2025 році.

Нова Зеландія повідомила про військову підтримку України

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон на саміті НАТО у Вашингтоні анонсував новий пакет підтримки для України. Зокрема,  Нова Зеландія планує надати Україні допомогу на 16 млн новозеландських доларів (еквівалентно 9,8 млн доларів США). Ця допомога міститиме військову й гуманітарну складову: 3,68 млн доларів на військову допомогу, 6,12 млн доларів – на гуманітарну.

Італія надасть Україні 1,7 млрд дол. нової допомоги

Італія має намір збільшити військову підтримку України. Зокрема, на саміті НАТО прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні візьме на себе зобов’язання, збільшивши військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро, пишуть ЗМІ.

Винищувачі F-16 наразі у дорозі до України з Данії та Нідерландів

Триває передача F-16 з Данії та Нідерландів за підтримки Сполучених Штатів. Літаки будуть у небі над Україною цього літа і прогнозовано допоможуть Україні надалі ефективно захищатися від російської агресії.

Орбан зустрівся з Ердоганом та попросив підтримати його “мирний план”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у межах своєї “миротворчої місії” зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту НАТО у Вашингтоні. Глава угорського уряду вважає, що з самого початку повномасштабної війни Туреччина довела, що вона є “незамінним гравцем у миротворчому процесі”. 

Україна і Люксембург підписали безпекову угоду, яка розрахована на 10 років

Зокрема, в угоді також ідеться про розширену співпрацю у сфері оборонної промисловості. Люксембург допомагатиме в залученні джерел фінансування та підтримуватиме зусилля України щодо інтеграції оборонної промисловості до стандартів оборони й безпеки НАТО та ЄС. Окремі блоки документа стосуються гуманітарної допомоги та підтримки українських переселенців. Люксембург сприятиме звільненню й поверненню всіх українців, передусім дітей.

Жеваго заочно заарештували за підозрою в підкупі голови Верховного суду

Вищий антикорупційний суд 10 липня заочно заарештував бізнесмена Костянтина Жеваго за підозрою в підкупі Всеволода Князєва, який був головою Верховного суду. Слідство вважає, що у 2023 році Жеваго через посередника передав гроші Князєву та суддям Верховного суду, аби вони ухвалили вигідне йому рішення у справі про 40% акцій Полтавського ГЗК. 

Інфляція в Україні за червень прискорилася у 3,5 рази

Інфляція на споживчому ринку у червні прискорилася до 2,2%, порівняно із 0,6% у травні. Це найбільше зростання цін за місяць за останній рік. З початку року ціни виросли на 4,3%.

Ринкова капіталізація Apple досягла $3,5 трильйона

Станом на 9 липня акції Apple досягли найвищої ціни за всю історію. Ціна акцій завершила торги на рівні майже 229 доларів, що збільшило капіталізацію техногіганта до понад 3,5 трильйона доларів. Apple наздогнала Microsoft – і стала найдорожчою компанією, яка коли-небудь існувала (з погляду ринкової капіталізації).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button