Події

Підсумки 08.04: Повернення дітей та бої за Бахмут

Підсумки 08.04: Повернення дітей та бої за Бахмут

Фото: AP/Vadim Ghirda

Україна повернула ще 31 викрадену Росією дитину

В Україну повернули дітей, яких Росія викрала з окупованих територій; У Бахмуті РФ залучає найбільш професійні підрозділи. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Україну з РФ вдалося повернути ще 31 дитину

В Україну повернули 31 українську дитину, яку Росія викрала з окупованих територій. Як зазначив уповноважений президента з прав дитини (2014-2021 рр.) Микола Кулеба, з кожною місією “кількість годин допитів у ФСБ, випробувань, через які проходять сім’ї, щоб повернути своїх дітей, збільшується”.

У Міноборони повідомили, що відбувається у Бахмуті

Росіяни, намагаючись захопити Бахмут, використовують свої професійні підрозділи. Це не лише “вагнерівці”, а й спецназівці та десантно-штурмові загони. Водночас вони зазнають значних втрат. У Міноборони уточнили, що ситуація там контрольована. Оперативні рішення щодо оборони хвалюються  цілодобово.

Головнокомандувач ЗСУ провів переговори з начальником Генерального штабу Франції

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонні переговори з начальником Генерального штабу Тьєррі Буркхаром. Вони обговорили ситуацію на фронті. Буркхар запевнив, що Франція й надалі підтримуватиме Україну шляхом військових поставок та навчань для наших воїнів.

У Молдові перекинувся автобус Кишинів-Київ

У Молдові перекинувся пасажирський автобус, що прямував до Києва. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди п’ятеро громадян України отримали легкі ушкодження. Їх доправили до лікарні, загрози життю немає.

Українці вигнали священиків УПЦ МП із низки храмів у Хмельницькій області

У трьох великих містах Хмельницької області відбулисясутички місцевих громад із священнослужителями УПЦ МП, внаслідок яких представникам Московського патріархату довелося залишати церкву.

Китай оголосив триденні військові навчання навколо Тайваню

За інформацією Східного командування китайської армії, маневри є “серйозним попередженням проти зіткнення сепаратистських сил Тайваню із зовнішніми силами та необхідними діями для захисту національного суверенітету”. Зазначається, що в рамках навчань планується відпрацьовувати маневри в Тайванській протоці та на північ, південь та схід від острова, із залученням морських та повітряних сил.

У свою чергу, голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл МакКолл заявив, що США можуть направити своїх солдатів на Тайвань у разі вторгнення Китаю на острів.

Вартість газу в Україні рекордно знизилася

Вартість природного газу в Україні за березень 2023 року склала 18 680,83 гривні за 1 тис. кубометрів без ПДВ, що на 9,9% менше, ніж місяцем раніше. Середня ціна газу розраховується за формулою з метою Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за використання надр.

Китайські вчені опублікували перші звіти про коронавірус

Китайські вчені з центру контролю та профілактики захворювань вивчали зразки морепродуктів з ринку в Ухані ще на початку пандемії COVID-19, тобто у січні 2020 року. Але результати досліджень оприлюднили лише зараз. Загалом вони досліджували 1380 зразків, взятих з ринку морепродуктів та диких тварин. Вірус був виявлений у 73 зразках навколишнього середовища, але в жодному із зразків тварин. Вчені припускають, що на морепродуктах міг зберігатися вірус, який заразив людей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button