Події

Підсумки 06.09: Пакет США і втрати РФ на Курщині

Підсумки 06.09: Пакет США і втрати РФ на Курщині

Фото: Офіс президента

Відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн

США оголосили пакет допомоги на 250 млн; РФ втратила 6000 військових у Курській області. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський взяв участь у засідані Рамштайну

Президент Володимир Зеленський взяв участь у засіданні контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн. Він закликав партнерів бути більш рішучими аби зупинити російський терор. Зеленський закликав пришвидшити постачання зброї українським захисникам.

Він провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном під час засідання контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн. Зеленський і Остін обговорили прискорення постачань військової допомоги з уже погоджених пакетів підтримки, та розширення тренувальних місій для українських пілотів на винищувачах F-16.

США офіційно оголосили про надання нового пакету зброї Україні 

США виділили новий пакет допомоги Збройним Силам України на 250 млн. дол., до нього увійшли ракети до систем протиповітряної оборони та інше озброєння. У повідомленні оборонного відомства йдеться, що це 65-й транш обладнання, яке буде надано адміністрацією президента Сполучених Штатів Джо Байдена із власних запасів від серпня 2021 року. Серед іншого пакет допомоги включає: ракети RIM-7 і допомогу для ППО, ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм, ракети TOW.

Німеччина передасть Україні нову військову допомогу

Німеччина передасть Україні ще 12 самохідних артилерійських установок (САУ) Panzerhaubitze 2000 і разом з партнерами організує передачу ще 77 танків Leopard 1A5. Про це сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус на засіданні контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Крім того, Пісторіус заявив, що Німеччина з Данією та Нідерландами готуються передати українській армії 77 танків Leopard 1A5. 

Президент сказав, скільки солдат втратила Росія на Курщині

За місяць боїв у Курській області російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. За словами Зеленського, сьогодні Україна контролює територію в понад 1300 квадратних кілометри у Курській області. Це включає зокрема понад сотню населених пунктів.

Російські війська атакували місто Павлоград

Російські військові атакували Павлоград Дніпропетровської області. У місті сталося декілька займань. Наразі відомо, що у результаті удару постраждало понад 60 людей. Психологічну допомогу надали 37 людям. Найстаршим постраждалим 86 років. Найменшому – 4. Троє людей у важкому стані.

Росіяни вдарили КАБами по селищу Краснопілля на Сумщині

Російські війська завдали удару КАБами по селищу Краснопілля Сумського району, внаслідок чого загинула жінка і четверо людей поранені, зокрема 15-річна дівчина та 16-річний юнак. Пошкоджено близько 15 приватних домоволодінь. 

В мережі з’явилося відео чергового розстрілу росіянами українського військовополоненого

Російські воєнні злочинці скоїли черговий злочин: розстріляли українського військовополоненого. Відео містить кадри зі стратою окупантами українця. Російський загарбник після вбивства людини заявив, що Україна – це нібито “їхня земля” і вони “прийшли звільняти цю землю від нацизму”.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту рішуче засудити черговий військовий злочин окупаційної армії РФ. У МЗС наголосили, що цей воєнний злочин є частиною триваючих грубих порушень Росією міжнародного гуманітарного права, а російське варварство є ганьбою для людства.

У Києві на хабарі затримали проректора одного з приватних університетів

Проректор навчального закладу допомагав чоловіку з правильними відповідями під час складання вступних іспитів до університету. Необхідність заплатити гроші він пояснив тим, що “зараз дуже багато охочих стати студентами саме серед чоловіків, тож окрім документів та складених вступних іспитів, потрібні ще й 2000 доларів”.

Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії метеоспостережень

Європейська кліматична служба Copernicus повідомила, що рекордні температури цього літа роблять 2024 рік найбільш імовірним претендентом на титул найтеплішого року в історії. Воно перевершило минулорічне і встановило новий температурний рекорд, підвищуючи ймовірність того, що весь 2024 рік стане найтеплішим в історії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + sixteen =

Back to top button