Події

Підсумки 02.06: Армія майбутнього та бомбосховища

Підсумки 02.06: Армія майбутнього та бомбосховища

Фото: nus.org.ua

Зеленський зібрав ставку і дав 10 днів, щоб перевірити всі укриття в Києві та Україні

Сполучені Штати допоможуть Україні побудувати Збройні сили майбутнього; Президент відреагував на загибель людей біля закритого бомбосховища у Києві. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський дав 10 днів на ревізію укриттів

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, учасники якого “жорстко відреагували” на загибель людей біля закритого бомбосховища у Києві. Президент доручив члену Cтавки, міністру стратегічної промисловості Камишіну, провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва. Міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку доручено провести повну ревізію бомбосховищ по всій країні. На засіданні комплексно обговорювали стан ППО України, її потреби, можливості удосконалення з урахуванням наявних ресурсів, надходжень від партнерів та власного виробництва.

США допоможуть Україні побудувати “армію майбутнього” 

Ентоні Блінкен під час виступу у Фінляндії сказав, що Сполучені Штати допоможуть Україні побудувати “армію майбутнього”, яка міститиме “сучасні військово-повітряні сили, комплексну протиповітряну та протиракетну оборону, сучасні танки та бронетехніку, національний потенціал з виробництва боєприпасів, а також навчання та підтримку для підтримання бойової готовності сил і техніки”.

Російські окупанти завдали чергового ракетного та дронового удару по Києву в ніч на 2 червня

За словами начальника КМВА Сергія Попка, ворог влаштував шосту атаку за останні шість днів – після балістичних ракет учора росіяни одночасно запустили крилаті ракети та дрони-камікадзе. Ракети типу Х-101/Х-555 запускали зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із Каспійського моря, а також БПЛА Shahed-136 з різних напрямків. Протиповітряна оборона знищила понад 30 цілей у повітряному просторі столиці, потерпілих немає.

Єреван заперечив свою підтримку Москви у війні проти України

Вірменія не є союзником Росії у її війні проти України. Про це заявив прем’єр країни Нікол Пашинян. Він додав, що у Єревані сприймають російську агресію щодо України “тривожно”, оскільки це “прямо впливає на всі наші взаємини”. Прем’єр країни також наголосив, що Захід вважає Вірменію союзником Росії, проте це має розбіжності з думкою самої Росії.

До “коаліції винищувачів” приєдналися вже вісім країн

До “коаліції винищувачів” приєдналися вже вісім країн Європи. Вони допомагатимуть навчати українських пілотів і готові передавати літаки. Досягнуті домовленості дозволяють розраховувати на конкретні рішення щодо обсягів і механізму підготовки пілотів, обслуговуючого персоналу, а також створення умов і відповідної інфраструктури для винищувачів вже під час наступного засідання у форматі Рамштайн.

В мобільному застосунку Київ Цифровий з’явилася офлайн-карта укриттів в столиці

Щоб користуватися мапою укриттів “поза мережею”, користувачам достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет, і карта автоматично завантажиться у фоновому режимі. 

Україна два роки очолюватиме Європейську комісію Всесвітньої туристичної організації

Україна вперше очолила Європейську Комісію Всесвітньої туристичної організації ООН і головувати упродовж двох років. Головування в Комісії Європейського регіону відкриває перед Україною нові можливості для співпраці з країнами світу на професійному міжнародному рівні. Україні стане легше відновлювати виснажену та зруйновану війною туристичну інфраструктуру. 

Світові ціни на продукти харчування знизились у травні до найнижчого рівня за два роки

Так, базовий індекс світових цін на продовольчі товари у травні становив у середньому 124,3 пунктів, що на 2,6% менше, ніж у квітні, і на 22,1% нижче за історичний максимум у березні 2022 року. Індекс цін на зернові ФАО знизився на 4,8% порівняно з попереднім місяцем. Індекс цін на олію ФАО у травні знизився на 8,7%, що в середньому на 48,2% нижче за рівень 2022 року.

Ще одна королівська родина відіграла весілля

Спадкоємець йорданського престолу принц Хусейн бін Абдалла II одружився зі своєю коханою Раджве Альсейф через рік після заручин. Наречена йшла до вівтаря у білій сукні з асиметричним декольте, довгим рукавом та пишною спідницею від ліванського дизайнера Elie Saab. Свій весільний образ вона доповнила новою діамантовою тіарою та вишитою фатою. У свою чергу, наречений, який є випускником британської військової академії в Сандхерсті і має звання капітана збройних сил Йорданії, був у формі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button