Події

Підпорядкував собі захоплені пенітенціарні установи Херсонщини – підозрюєтьс…

Підпорядкував собі захоплені пенітенціарні установи Херсонщини – підозрюється очільник Федеральної служби виконання покарань рф

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури директору Федеральної служби виконання покарань рф, генералу-полковнику внутрішньої служби заочно повідомлено про підозру у скоєнні дій, вчинених з метою захоплення державної влади в Україні (ч. 1 ст. 109 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний брав безпосередню участь у створенні та забезпеченні функціонування на тимчасово окупованій території Херсонщини територіальних органів та установ очолюваного ним російського відомства.

????Він вніс відповідні пропозиції до Міністерства юстиції та Уряду країни-агресора. Після цього зареєстрував за російським законодавством та підпорядкував собі захоплені українські установи виконання покарань.

????В його відання увійшли установи Державної кримінально-виконавчої служби України, розташовані у м. Херсоні, Старій Збур’ївці, Дар’ївці, Голій Пристані та селі Центральне Миколаївської області.

????Це призвело до незаконного збільшення обсягу його владних повноважень на тимчасово окупованій території Херсонщини в інтересах окупаційної адміністрації рф.

????Досудове розслідування Управління СБУ в Херсонській області, оперативний супровід – ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ.

Back to top button