Події

Підпалив автівку з символікою ЗСУ у Києві – повідомлено про підозру одеситу …

Підпалив автівку з символікою ЗСУ у Києві – повідомлено про підозру одеситу

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури мешканцю м. Одеси повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний через месенджер Телеграм познайомився з невідомою особою, яка запропонувала йому гроші за підпал автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань.

????Чоловік мав знайти автомобіль, який планує підпалити, сфотографувати його та узгодити свої подальші дії із замовником. Після підпалу як звіт про виконану роботу також потрібно було надіслати фото та відео.

????Підозрюваний вирішив шукати автомобілі для підпалу не в Одесі, а в Києві. 29 липня 2024 року він приїхав до столиці та орендував подобово квартиру у Дарницькому районі. Він придбав легкозаймисту речовину, одягнув темний одяг та о 3 годині ночі пішов у двір сусіднього будинку.

????Там був припаркований автомобіль «Volkswagen Transporter» зі знаками належності до Збройних Сил України.

????Підозрюваний підпалив машину та зняв це на відео, яке потім надіслав замовнику. Вранці він повернувся назад до Одеси.

????В ході розслідування підпалу правоохоронці опрацювали камери у будинках навколо місця події та встановили особу підозрюваного, якого затримали наступного дня в Одесі.

????Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Перевіряється причетність підозрюваного до підпалу ще шести автомобілів у Дніпрі та Одесі.

????Досудове розслідування – СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – поліція Києва.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − twelve =

Back to top button