Події

Підпалювали релейні шафи на Одещині та Київщині – правоохоронці затримали 5 ос…

Підпалювали релейні шафи на Одещині та Київщині – правоохоронці затримали 5 осіб

За процесуального керівництва Одеської та Київської обласних прокуратур п’ятьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні диверсії (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 КК України). Трьом з них також інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1).

За даними слідства, одесит в одному із месенджерів встановив зв’язок з представником держави-агресора, який запропонував йому «підзаробити» на підпалах в Одесі. Маючи на меті отримання «легких» грошей, він погодився на співпрацю та залучив двох своїх знайомих.

До злочинів готувалися ретельно та вчиняли їх вночі. Спочатку розвідували локації потенційних цілей, отримували схвалення, а потім вчиняли підпали та фіксували їх на відео. «Звіт» відправляли замовнику, для отримання винагороди. У такий спосіб підозрювані підпалили військовий пікап та релейну шафу на місцевій лінії залізничного сполучення.

За такою ж схемою двоє мешканців Київщини за грошову винагороду вирішили підпалити та вивести з ладу релейну шафу на залізничній станції міста Ірпінь.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 2 =

Back to top button