Події

Підпалювали автівки військовослужбовців – повідомлено про підозру п’яти мешк…

Підпалювали автівки військовослужбовців – повідомлено про підозру п’яти мешканцям Дніпропетровщини

????За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури та Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру п’яти громадянам України за фактами перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та умисного пошкодження майна шляхом підпалу, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

????За даними слідства, п’ятеро підозрюваних — мешканці м. Кривого Рогу та м. Дніпра. У месенджері Telegram вони встановили зв’язок з невідомими особами, які запропонували їм «підзаробити» на підпалі автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань. Замовники надали їм чіткі інструкції та алгоритми вчинення злочину.

????Чоловіки облили легкозаймистою рідиною чотири автівки та підпалили їх. Свої дії фільмували на мобільні телефони, а фото і відео відправили «роботодавцям» як звіт про виконану роботу.

????Правоохоронці затримали паліїв у порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання вилучено мобільні телефони із доказами протиправної діяльності. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

????За вчинення вказаних злочинів їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

????Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими і оперативниками Криворізького райуправління поліції, відділів поліції Дніпровського райуправління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками Управління СБУ області за силової підтримки підрозділу Нацгвардії України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + twelve =

Back to top button