Події

Ошукали родичів військових та волонтерів – на Дніпропетровщині засуджено учас…

Ошукали родичів військових та волонтерів – на Дніпропетровщині засуджено учасників організованої групи

????За публічного обвинувачення Кам’янської окружної прокуратури Дніпропетровської області суд визнав винними трьох учасників організованої групи.

????Їм інкриміновано.

????Організатора групи засуджено до 9,5 років, а двох учасників – до 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що троє жителів Кам’янського району організували схему виманювання грошей у родичів українських військових та волонтерів.

????Вони знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців Збройних Сил України.

????Під час листування у месенджері видавали себе за представників міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті.

????Під виглядом конвертування коштів засуджені отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші шляхом їх переведення на підконтрольні рахунки.

????Загальна сума спричинених збитків становить 1,3 млн грн.

????За клопотанням прокурора накладено арешти на нерухоме майно, транспортні засоби учасників групи та вилучені під час обшуків грошові кошти для відшкодування завданих збитків потерпілим.

????Наразі відшкодовано майже 330 тис грн.

????До набрання вироком законної сили учасники організованої групи перебуватимуть під вартою.

????Досудове розслідування – Кам’янське райуправління поліції ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button