Події

Один із перших публічно підтримав повномасштабну війну проти України та благо…

Один із перших публічно підтримав повномасштабну війну проти України та благословив військових рф на вбивства українців – повідомлено про підозру патріарху РПЦ

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора очільнику РПЦ повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, а також пособництві у веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437).

????За даними слідства, московський патріарх входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва рф та один із перших публічно підтримав повномасштабну війну проти України.

????Для поширення пропаганди він використовує підконтрольні йому релігійні громади РПЦ на території рф, а також представників УПЦ (МП) в Україні.

????Підозрюваний розповсюджує наративи кремля у вигляді онлайн-проповідей та власних відеокоментарів.

????У березні 2022 року на сайті РПЦ було опубліковано «статтю» про літургію, де клірик благословив командуючого росгвардії рф на війну проти України.

????Наприкінці лютого 2023 року на офіційному YouTube-каналі РПЦ вийшов відеоматеріал, в якому він виправдовує окупацію сходу України.

????Патріарх неодноразово давав коментарі пропагандистам з центральних телеканалів росії, в яких підтримував агресивну політику кремля і закликав вірян об’єднатися у війні проти України.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button