Події

​​ «Обирайте післяплату» – це основна порада поліції для тих, хто купує товари в …

​​???? «Обирайте післяплату» – це основна порада поліції для тих, хто купує товари в мережі Інтернет

Нині продаж неіснуючих товарів є одним із поширеніших сценаріїв шахрайства. При цьому зловмисники роблять усе, щоби максимально замаскуватися під справжніх продавців товарів.

❗️Варто пам’ятати: шахраї створюють ілюзію роботи справжнього онлайн-магазину: у них гарні фото товарів, вони оперативно відповідають на повідомлення потенційних покупців, консультують і допомагають підібрати потрібну річ і головне обіцяють швидку доставку.

Та найцікавіше починається тоді, коли ви визначилися з покупкою: вам пропонують здійснити повну передплату, а якщо ви не погоджуєтеся – часто ідуть «на поступки» і пропонують часткову оплату товару.

Після того, як ви визначилися з покупкою, домовилися про доставку і здійснили повну чи часткову оплату, шахраї повідомляють, що потрібного товару немає. При цьому запевняють, що вони готові повернути кошти: і для цього потрібно авторизуватися на сайті інтернет-магазину та ввести всі реквізити своєї картки. Як тільки вони отримали ці дані, одразу привласнюють усі гроші з вашої банківської картки.

???? Обирайте післяплату.
???? Остерігайтеся онлайн-магазинів, які пропонують товари за цінами, значно нижчими, ніж в інших магазинах
???? Не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих платформах.
???? Безкоштовно перевірте сайт онлайн-магазину на сервісі Кіберполіції “STOP FRAUD”:
https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/ або на сервісі Асоціації “ЄМА” CheckMyLink: https://check.ema.com.ua/

ВАЖЛИВО! Схема шахрайства може бути абсолютно новою або добре прихованою. Тому, крім перевірки на сайті Кіберполіція в розділі “STOP FRAUD” та сервісі CheckMyLink, здійснюйте також власну перевірку: почитайте відгуки про продавця та дізнайтеся історію роботи Інтернет-магазину.

???? Більше інформації про правила платіжної безпеки на сайті #ШахрайГудбай: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/

Back to top button