Події

Незаконно видобули з річки Десна 9 барж піску – повідомлено про підозру трьом ч…

Незаконно видобули з річки Десна 9 барж піску – повідомлено про підозру трьом членам екіпажу спеціалізованого судна

????За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора трьом працівникам підприємства повідомлено про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі (ч. 3 ст. 240 КК України).

????За даними слідства, підприємство, яке займається видобуванням піску та має у власності спеціалізовану техніку, використовуючи дозвільні документи іншого підприємства, протягом 2023 року видобувало пісок з річки Десна у Київській області в межах Осещинського та Деснянського-верхнього родовищ.

????У серпні 2023 року, розуміючи, що в межах родовища досягнуто максимально дозволену глибину для видобування піску у 8 метрів, члени екіпажу перемістили пісконавантажувач за межі Деснянського-верхнього родовища для отримання більшого об’єму піску.

????За допомогою спеціалізованої техніки вони незаконно видобули з річки Десна 10 тис тонн піску та завантажили їх на 9 барж для подальшого переміщення до місця зберігання у Києві.

????Такими діями довкіллю завдано шкоду на понад 7 млн грн.

????Прокурори та слідчі провели невідкладні слідчі дії, в ході яких припинили незаконну діяльність та вилучили документи, які її підтверджують.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на знаряддя вчинення злочину. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

????Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управління державою ДЗНД СБ України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − eight =

Back to top button