Події

Незаконні порубки дерев – на Полтавщині судитимуть 5 осіб та експравоохоронця …

Незаконні порубки дерев – на Полтавщині судитимуть 5 осіб та експравоохоронця

????Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи із 5 осіб та колишнього т.в.о. начальника відділення поліції, який намагався допомогти організатору групи уникнути відповідальності за кримінальні правопорушення проти довкілля.

????Досудовим розслідуванням встановлено причетність групи до незаконних порубок дубів у лісосмугах, що перебувають на балансі виробничого підрозділу «Лубенська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

????Спиляні дерева чоловіки на власних автомобілях перевозили на подвір’я одного з учасників групи, де розпилювали на бруси, які у подальшому продавали жителям Полтавщини.

????Протиправними діями «чорних лісорубів» регіональній філії «Південна залізниця» завдано майже 500 тис грн збитків.

????Після викриття групи у жовтні 2022 року її організатор з метою уникнення кримінальної відповідальності запропонував т.в.о. начальника відділення поліції 500 літрів бензину. На пропозицію правоохоронець погодився.

????Учасникам групи інкриміновано незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев (ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

????Організатора також судитимуть за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1, 3 ст. 369 КК України).

????Експравоохоронця обвинувачують у прийнятті пропозиції неправомірної вигоди, вчиненому службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

????Слідчі дії – ТУ ДБР у місті Полтаві, оперативний супровід – ГУ внутрішньої безпеки СБУ.

Back to top button