Події

Незаконне ув’язнення, катування та вбивство цивільної особи під час окупації Х…

Незаконне ув’язнення, катування та вбивство цивільної особи під час окупації Херсона – повідомлено про підозру ще трьом росгвардійцям

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури ідентифіковано і заочно повідомлено про підозру трьом росгвардійцям.

????За даними слідства, у березні – жовтні 2022 року, під час окупації Херсона, підозрювані спільно з іншими військовослужбовцями збройних сил та силових структур рф викрадали місцевих жителів.

????Після цього вони ув’язнювали викрадених у захопленій будівлі ізолятора тимчасового тримання.

????Там людей піддавали жорстоким катуванням, застосовуючи психологічне та фізичне насильство, схиляли до співпраці з окупаційною владою. Змушували свідчити проти себе, рідних та знайомих.

????Наразі встановлено понад двісті осіб, які утримувались у цій будівлі та щодня піддавались різним методам катувань, у тому числі застосуванню електричного струму у ділянці статевих органів.

????Задокументовано два факти смерті цивільних від тортур.

????Всім трьом інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Двом з них – ще умисне вбивство цивільної особи (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

????Досудове розслідування – ГУНП в Херсонській області.

Back to top button