Події

Андрій Костін взяв участь у дискусії «Статус учасників «групи Вагнера» за міжн…

Андрій Костін взяв участь у дискусії «Статус учасників «групи Вагнера» за міжнародним гуманітарним правом та наслідки такого статусу для переслідування їх за злочини, скоєні в Україні»

????Забезпечення відповідальності учасників «групи Вагнера», а також тих, хто координував, підтримував та фінансував їхні дії, є невіддільною складовою процесу відновлення справедливості та забезпечення відповідальності за міжнародні злочини рф.

????На цьому наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін під час дискусії «Статус учасників «групи Вагнера» за міжнародним гуманітарним правом та наслідки такого статусу для переслідування їх за злочини, скоєні в Україні».

????Генпрокурор зазначив, що учасники цього угруповання широко відомі своїми злочинами, скоєними не лише в Україні, а й у Сирії, Центральноафриканській Республіці, Мозамбіку, Лівії та Малі. «Група Вагнера» безпосередньо причетна до тортур, сексуального насильства, позасудових страт, примусового переміщення цивільних осіб та інших злочинів.

????Російське керівництво не лише толерувало, але й заохочувало ці кричущі порушення прав людини та міжнародного права. Таким чином, росія несе повну відповідальність за дії «групи Вагнера,зауважив Андрій Костін.

????Генпрокурор подякував правовій ініціативі фондів «Відкрите Суспільство» та міжнародному фонду «Відродження» за організацію цієї важливої дискусії, яка обʼєднала широке коло національних та міжнародних експертів для пошуку рішень, які допоможуть покарати винуватців цих злочинів.

Back to top button