Події

Нацполіція документує 95% усіх воєнних злочинів: головне – притягнути до відп…

????Нацполіція документує 95% усіх воєнних злочинів: головне – притягнути до відповідальності військовослужбовців рф – Максим Цуцкірідзе

Про це заступник Голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе повідомив, перебуваючи разом з представниками Нацполіції з робочим візитом у Великій Британії.

Під час виступу він підкреслив, що українські слідчі уже відкрили понад 72 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинення армією рф воєнних злочинів. І ця цифра щодня зростає.

Максим Цуцкірідзе зауважив, що слідчі уже зафіксували десятки тисяч фактів жорстокості військових рф проти мирного населення – масові розстріли цивільних, у тому числі евакуаційних колон, мордування, тортури, сексуальне насильство тощо.

???? «Слідчі задокументували 52 місця несвободи, катівні, фільтраційні табори, створені на тимчасово окупованих територіях та в російській федерації: 27 фільтраційних таборів і в’язниць – на тимчасово окупованих територіях України, а також 7 – на території російській федерації. При цьому звірства окупантів вражають, тож наше основне завдання – притягнення воєнних злочинців до відповідальності в українських та міжнародних судах», – зазначив заступник Голови Нацполіції.

Back to top button