Події

Націоналізовано активи одного з найбільших в країні торгівельно-розважальних …

Націоналізовано активи одного з найбільших в країні торгівельно-розважальних центрів
 
???? За матеріалами Офісу Генерального прокурора та на підставі зібраних доказів Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України акцій ТЦ «OCEAN PLAZA», які належали російському олігарху Аркадію Ротенбергу.
 
???? Вартість вилучених активів становить 300 млн доларів.
 
???? За даними слідства, підсанкційний російський олігарх, який входить до найближчого оточення керівництва РФ та безпосередньо причетний до фінансування промислового виробництва боєприпасів для країни-агресора,  управляв акціями столичного торгівельного центру через підконтрольні комерційні структури в Україні і за кордоном. Таким чином він намагався приховати своє відношення до українських активів.
 
???? Російський олігарх підозрюється в організації злочинної діяльності, спрямованої на ухилення від сплати податків з доходів нерезидента та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. Він мав вивести ці кошти до РФ для подальшого фінансування дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території України.
 
???? Заходи з націоналізації активів країни-агресора проведено за участі та сприяння ГСУ Нацполіції України, Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів та Державної служби фінансового моніторингу України.

Back to top button