Події

​Наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі» – с…

Наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі» – судитимуть генерал-лейтенанта рф

????Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командувача 8 гвардійською загальновійськовою армією Південного військового округу збройних сил рф.

????З 24 лютого по травень 2022 року на виконання наказів військово-політичного керівництва держави-агресора він здійснював особисте керівництво підпорядкованими підрозділами під час вторгнення на територію Донецької області.

????Командувач армією рф обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також у веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

????Досудовим розслідуванням встановлено, що, перебуваючи в командних пунктах армії окупантів у м. Маріуполі, смт Мангуш, Нікольське, Старий Крим, селах Кальчик, Шевченко, Жовтневе та Приазовське Маріупольського району, генерал-лейтенант вирішував питання воєнного планування, координації й управління військовими формуваннями рф.

????Також він віддавав накази щодо обстрілів мирних мешканців Донеччини і окупації території регіону.

????Обвинувачений брав участь у нараді з головами псевдореспубліки «ДНР» і Чеченської республіки рф та розробленні плану повного захоплення оточеного Маріуполя і штурму металургійного комбінату «Азовсталь».

????Там у частково зруйнованих бомбосховищах були заблоковані військовослужбовці ЗСУ й цивільні.

????Окрім цього, він узгоджував дії підпорядкованих формувань щодо посиленого штурму підприємства і вбивства керівного складу українських військових підрозділів.

????Заходи з викриття та досудове розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button