Україна

МО впровадило нові стандарти НАТО


МО впровадило нові стандарти НАТО

Запровадження стандартів НАТО у складові сектору безпеки та оборони – пріоритетне завдання для України на шляху до членства в НАТО.

Протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще чотири стандарти НАТО. Про це повідомляє Міноборони.

Серед запроваджених стандартів:

  • Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі (здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах)
  • Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО (забезпечення командирів та їх штабів керівництвом щодо планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій)
  • Проведення сухопутних тактичних дій (забезпечення керівництвом щодо планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати в рамках будь-якої операції та в межах будь-якої кампанії)
  • Повітряні та космічні операції (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об’єднаних операцій).

Також повідомляється, що наразі в Міноборони та ЗСУ запроваджено 280 стандартів НАТО: 174 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти НАТО); 106 – так званих “ініціативних”, що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

У Міноборони зазначили, що загалом в Альянсі існує 1135 стандартів – тобто, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено чверть від загальної кількості (24,6%). Ще в лютому 2023 року налічувалося лише 77 стандартів, запроваджених в рамках Цілей партнерства, але повномасштабна війна не зупинила процесу інтеграції України в Північноатлантичний простір.

Нагадаємо, Кабмін затвердив документ, що має наблизити стандарти НАТО в Україні в плані декларування військової техніки.

Як повідомлялося, 12 тисяч військових з України пройшли навчання за стандартами НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button