Події

Наказували обстрілювати Херсон – підозрюються двоє генералів та підполковник …

Наказували обстрілювати Херсон – підозрюються двоє генералів та підполковник рф

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру генерал-полковнику командувачу угруповання військ «Днепр» зс рф, генерал-лейтенанту командувачу 22 армійського корпусу Чорноморського флоту зс рф та підполковнику командиру 8 артилерійського полку берегової оборони 22 армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту вмф рф.

????За даними слідства, командувачі віддавали накази на підготовку та здійснення широкомасштабного вторгнення на територію України підпорядкованим їм підрозділам з метою її окупації та терору цивільного населення.

????На початку травня 2023 року задля досягнення цих цілей командувач угруповання військ «Днепр» зс рф видав оперативну директиву підпорядкованим підрозділам про вогневе ураження міста Херсона.

????Виконанням цього злочинного бойового завдання займались генерал-лейтенант та його підлеглий підполковник Чорноморського флоту рф.

????Під їх командуванням ворожі війська тільки впродовж одного дня нанесли по цивільним об’єктам обласного центру щонайменше 18 цілеспрямованих ударів реактивними та осколково-фугасними снарядами.

????Це призвело до загибелі 24 людей та травмування 51. А також до пошкодження об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури.

????Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права і свідчать про ведення агресивної війни на території України.

????Командувачам армії рф інкриміновано.

????Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області.

Back to top button