Події

‼️ Найбільше іноземних компонентів – у ракетах «кинжалах» та «іскандерах» ☝️ Пев…

‼️ Найбільше іноземних компонентів – у ракетах «кинжалах» та «іскандерах»
 
☝️ Певне зниження інтенсивності ракетних ударів рф по території України у червні порівняно з травнем пов’язане з економією озброєнь та зміною тактики агресора: ворог комбінує застосування різних типів зброї, застосовує фальш-цілі для виснаження української ППО та намагається зберегти частоту  атак попри зменшення кількості ракет в ударі.
 
???? Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.
 
«Удари будуть продовжуватися, незважаючи на те, що [росіяни] почали, скажімо, економити ракетне озброєння. Кампанія восени-взимку, коли вони використовували за один удар 80-100 ракет, виснажила арсенали й запаси рф», – повідомив Вадим Скібіцький, нагадавши, що головною метою російського ракетного терору залишається зрив активних дій української армії на фронті.

✔️ Представник ГУР МО підтвердив, що під час війни росія змогла  наростити обсяги виробництва крилатих ракет «Калібр» та Х-101 у декілька разів – з 10 до 30-40 одиниць на місяць. Утім через виснаженість запасів ракет  під час попередньої хвилі ракетного терору проти України нові вироби росіяни відправляють на війну фактично з конвеєра.

«Нині ми фіксуємо, що вироблене відразу йде у війська для подальшого застосування: наприклад, крилаті ракети з останніх ударів – ми вже бачимо по їхніх рештках – були виготовлені у квітні цього року», – розповів Вадим Скібіцький.

☑️ Також він повідомив про результати досліджень збитих російських ракет на предмет іноземних складових.

«Найбільше іноземних компонентів, від яких критично залежить рф, у двох виробах – це «іскандер» і «кинжал»: близько п’ятдесяти компонентів електронної бази, що знаходяться в цих ракетах, іноземного виробництва», – заявив представник української воєнної розвідки.

❗️ За словами Вадима Скібіцького, нині Україна активно працює з партнерами, аби обмежити постачання цих компонентів до рф, посилити санкційний тиск на агресора, а також – зміцнити українську систему ППО, що є одним з ключових пріоритетів держави.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
Скібіцький про ядерну загрозу на ЗАЕС і запаси ракет та “Шахедів” у РФ. Інтерв’ю РБК-Україна

Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький розповів РБК-Україна про російські обстріли, чи треба восени знову готуватися до ударів по енергетиці та блекауту, чи є загроза ядерного удару і підриву ЗАЕС.

Посилання:
https://www.rbc.ua – наш…

Back to top button