Події

​​Надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно ек…

​​Надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно екснардепа-втікача

???? За клопотанням Офісу Генерального прокурора суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії «опзж», підозрюваного у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

???? За даними слідства, колишній народний обранець напередодні та після повномасштабного вторгнення рф в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

???? З березня 2021 по березень 2022 років колишній народний депутат озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер.

???? Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

???? Виконувачем обов’язків Генпрокурора підписано повідомлення йому про підозру у державній зраді

???? Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Back to top button