Події

​На Вінниччині судитимуть власника прокремлівського інтернет-видання, який викр…

На Вінниччині судитимуть власника прокремлівського інтернет-видання, який викривляє реальність збройної агресії рф в Україні

????Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Севастополя, який є власником та головним редактором пропагандистського прокремлівського інтернет-видання.

????Йому інкриміновано розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та державну зраду (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

????До обвинуваченого та інтернет-ресурсу у 2019 році рішенням РНБО України застосовано санкції.

????Слідством встановлено, що медійник розпочав підривну інформаційну діяльність на користь рф після анексії Криму у 2014 році.

????Від початку повномасштабного російського вторгнення продовжив активно писати матеріали антиукраїнського характеру. У них відкрито підтримував дії держави-агресора та окупацію території.

????До цієї роботи він залучив двох так званих «позаштатних кореспондентів». Вони формували «пул експертів» для розповсюдження «кремлівських наративів», підготовки та опублікування статей, фото- й відеоматеріалів.

????Їхня мета – розхитування суспільно-політичної обстановки, викривлення реальних обставин збройної агресії росії та приховування злочинів військовослужбовців рф.

????Своїм підлеглим редактор наголошував, що вони виконують завдання особи, яка перебуває у москві.

????«Кореспонденти» є фігурантами окремих кримінальних проваджень.

????Спеціальне досудове розслідування – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button