Події

⚡️ На тлі підготовки до саміту БРІКС, який відбудеться у російській казані 22-24 ж…

⚡️ На тлі підготовки до саміту БРІКС, який відбудеться у російській казані 22-24 жовтня, стає зрозуміло, що потенційні партнери москви втрачають інтерес до співпраці у рамках цієї організації.  

Зокрема, Казахстан відмовився вступати до міжнародної організації, а Президент Індонезії не візьме участь у заході. Раніше Центр писав про те, що саміт БРІКС не відвідає й фактичний правитель Саудівської Аравії — найбільшого експортера нафти у світі.

▫️ У Казахстані стурбовані «перспективами розвитку цього об’єднання», тому там скептично ставляться до вступу в БРІКС. Представники Алмати підкреслюють роль ООН як універсальної та безальтернативної організації для обговорення актуальних міжнародних питань. 

❗️Імовірно, така позиція Казахстану пов’язана з можливим прагненням росії перетворити організацію в «антизахідний блок». Це відштовхує тих гравців, які шукали в БРІКС «незахідну» організацію, але не «антизахідну».

Відтак росії не вдається представити БРІКС як новий центр впливу та продемонструвати здатність об’єднати довкола себе держави Глобального Півдня, а такі впливові гравці, як Саудівська Аравія, Індонезія, Казахстан та інші ставляться до зближення з рф з обережністю. 

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 9 =

Back to top button