Події

На Прикарпатті повідомили про підозру учаснику нзф «днр» За даними слідства,…

На Прикарпатті повідомили про підозру учаснику нзф «днр»

????За даними слідства, уродженець рф, який тривалий час проживає в Україні, у 2014 році вступив до НЗФ «днр». Він пройшов військову підготовку.

????До 2019 року як «стрілок» республіканської гвардії «днр»виконував бойові завдання у с. Кондратівка Донецької області. З лютого до листопада 2019 – у складі «3-го мотострілкового батальйону 7-ї бригади мінометної батареї народної міліції «днр».

????Учасник НЗФ чергував на позиціях біля Світлодарська, а саме Вуглегірської ТЕЦ, де брав учать у бойових діях із підрозділами ЗСУ.

????У липні 2022 року, відбуваючи покарання у колонії за вбивство, він звернувся до так званого голови «днр» щодо помилування та вступу до «днр».

????Його зарахували до особового складу «2-ї роти 1-го мотострілкового батальйону 100-ї окремої мотострілкової бригади народної міліції днр» на посаду «стрілка».

????Під час бойових зіткнень 11 листопада 2022 року підрозділи ЗСУ затримали його поблизу Красногорлівки на Донеччині.

???? За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури мешканцю Донеччини повідомлено про підозру за фактом державної зради, колабораціонізму, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації ( ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Back to top button