Світ

Партія влади Грузії придумала нове покарання для президента

Партія влади Грузії придумала нове покарання для президента

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі

Партія влади Грузії придумала покарання для Зурабішвілі, якій не змогли оголосити імпічмент


Парламентська більшість Грузії не дотримуватиметься певних ритуалів стосовно президента Саломе Зурабішвілі, якій не змогли оголосити імпічмент. Про це заявив лідер Грузинської мрії Іраклій Кобахідзе, повідомляє видання SOVA.

 

“Саломе Зурабішвілі – посадова особа, яка порушує Конституцію. Звичайно, нам буде важко виконувати ті ритуали, які ми виконували раніше. Такі, як, наприклад, привітання стоячи під час її входу до сесійної зали парламенту і так далі”, – сказав він.

 

Політик заявив, що Зурабішвілі є “лише формальним президентом”, тому “такі ритуали проводити не будуть”.

 

Депутати Грузинської мрії не вітали стоячи Зурабішвілі, коли президент з’явилася на обговоренні її імпічменту в парламенті минулого тижня.

 

Нагадаємо, імпічмент Зурабішвілі в парламенті Грузії провалився. Грузинська мрія не набрала необхідних 100 голосів. Звільнення Зурабішвілі підтримали 86 депутатів, один проголосував проти. Згідно з регламентом парламенту Грузії, вдруге оголосити імпічмент президенту він уже не зможе.

 

Імпічмент Зурабішвілі намагались оголосити у зв’язку з тим, що попри відсутність згоди уряду вона вирушила у закордонне турне, щоб домогтися надання Грузії статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Згідно з грузинськими правилами, президент була зобов’язана отримати на це дозвіл уряду. Конституційний суд визнав, що Зурабішвілі порушила конституцію своїми діями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button