Події

Ми вибудували систему, яка дозволяє своєчасно надавати медичну допомогу украї…

Ми вибудували систему, яка дозволяє своєчасно надавати медичну допомогу українським захисникам, – генерал СБУ Людмила Шугалей

Упродовж повномасштабної війни Військово-медичне управління Служби безпеки України у співпраці з іншими закладами охорони здоров’я вибудували ефективну систему взаємодії та єдиний медичний простір, які дозволяють своєчасно надавати медичну допомогу українським захисникам.

Про це розповіла начальниця ВМУ СБУ, генерал-майор медичної служби Людмила Шугалей у своєму виступі на форумі «Жіноче лідерство під час війни».

«Наше головне завдання – це лікування бійців. Ми одразу були залучені до Сил оборони і разом із закладами охорони здоров’я ЗСУ, МОЗ, Академії медичних наук надаємо допомогу бійцям: не тільки співробітникам СБУ, а й ЗСУ. Логістику налагодили дуже швидко на всіх етапах евакуації наших поранених. Плідно співпрацюємо з Міноборони. Усе це дає можливість вчасно надати медичну допомогу нашим воїнам, врятувати і повернути їх до життя», – зазначила Людмила Шугалей.

Зокрема, медики ВМУ зустрічають санітарні поїзди, займаються лікуванням і реабілітацією поранених у шпиталях та працюють у прифронтових регіонах.

«Наш колектив вважає, що всі бійці, які перебувають у нас на лікуванні, – це Герої. І ми робимо все можливе, щоб повернути їх до життя», – підкреслює Людмила Шугалей.

Back to top button