Події

Мільйонні оборудки із курортними землями на узбережжі Чорного моря – судитиму…

Мільйонні оборудки із курортними землями на узбережжі Чорного моря – судитимуть учасників організованої злочинної групи

????Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника ОЗГ – ексдепутата Затоківської селищної ради та двох його спільників за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

????Слідством встановлено, що обвинувачений, який тривалий час очолював постійну депутатську комісію з земельних питань, разом з 3 спільниками незаконно заволоділи 15 земельними ділянками у курортному селищі Затока.

????До земельної оборудки організатор «схеми» залучив інженера-землевпорядника та ще двох своїх знайомих.

????Ексдепутат, маючи необхідний досвід, виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, згідно яких нібито надавався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації, та рішення Кароліно-Бугазької сільради про передачу земельних ділянок у власність.

????Потім обвинувачені передавали фальшиві документи підконтрольним держреєстраторам, які оформлювали землю на підставних осіб для подальшого продажу.

????Після завершення війни спільники планували частину земельних ділянок продати, а частину земель – «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу.

????Загальна ринкова вартість земельних ділянок складає понад 15 млн грн. На них накладено арешт із забороною користування, а також вчинення будь-яких реєстраційних дій.

????Під час обшуків виявлено підроблену документацію, печатки і комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

????Кримінальне провадження стосовно четвертого учасника організованої групи закрито у зв’язку зі смертю підозрюваного.

????Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button