Події

​​‍ Культура кібербезпеки в державному секторі: Держспецзв’язку провела вор…

​​????‍???? Культура кібербезпеки в державному секторі: Держспецзв’язку провела воркшоп для HR-фахівців

Від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну російські хакери значно посилили атаки на органи державної влади нашої країни, на органи місцевого самоврядування – вони залишаються серед головних цілей кіберзловмисників і досі. Ворог продовжує шукати слабкі місця, через які можна дістати доступ до важливих інформаційно-комунікаційних мереж, до даних. Зокрема, використовує для цього і необізнаність держслужбовців у питаннях кіберзахисту або нехтування ними правилами кібергігієни. Саме тому важливо активно впроваджувати в державних органах, установах, організаціях культуру кібербезпеки. І значну роль у цьому відіграють фахівці з управління персоналом.

Минулого тижня Держспецзв’язку провела воркшоп «Культура кібербезпеки: її роль у забезпеченні кіберзахисту державної установи» для учасників проєкту розвитку фахівців з управління персоналом органів публічної влади HR Майстерня. До заходу доєдналися понад двадцять фахівців з різних регіонів України.

????‍???? Серед іншого учасники дізналися:

✔️ з якими загрозами в кіберпросторі можна зіткнутися, та чому кіберзахист країни – це відповідальність кожного;

✔️ як кожен працівник держоргану може подбати про власний кіберзахист та захистити свою установу;

✔️ як не стати жертвою атаки;

✔️ як реагувати на кіберінциденти;

✔️ коли та чому важливо звертатись до Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA тощо.

ℹ️ Воркшоп організований за підтримки Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Вищої школи публічного управління.

???? Нагадаємо, у серпні Держспецзв’язку також провела навчання з кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури для фахівців з інформаційної безпеки держсектору. Ми продовжуємо навчання з кіберзахисту для представників державних органів, підприємств критичної інфраструктури, приватного сектору. Адже наше спільне завдання – забезпечити надійний кіберзахист усієї країни.

Back to top button