Події

​​«Кришували» нелегальний збут електронних сигарет – викрито детектива БЕБ та мі…

​​«Кришували» нелегальний збут електронних сигарет – викрито детектива БЕБ та місцевого депутата на Закарпатті

? За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито старшого детектива відділу детективів територіального управління БЕБ в Закарпатській області, а також посередника – депутата однієї із сільських рад Ужгородського району Закарпатської області (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

? За даними слідства, правоохоронець налагодив схему отримання хабарів від місцевих підприємців, які займаються продажем підакцизних товарів на території Закарпатської області.

? За щомісячну плату він обіцяв закривати очі на нелегальний збут електронних сигарет.

? Працівник БЕБ залучив посередника – депутата однієї із сільських рад Ужгородського району. Депутат від імені правоохоронця мав зустрічатися з місцевими підприємцями та вести з ними перемовини.

? З кожної реалізованої електронної сигарети правоохоронець мав отримувати з підприємців по 2 дол США. При цьому щомісячний розмір неправомірної вигоди повинен складати не менше 2-3 тис доларів США.

? Після продажу понад 10 тис електронних сигарет за місяць старший детектив через свого посередника пропонував обговорити питання зменшення суми неправомірної вигоди.

? У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано передачу детективу першої частини неправомірної вигоди – 2 тис доларів США.

? Також зафіксовано список адрес – «точок» продажу електронних сигарет в регіоні для здійснення контролю за обігом цього товару.

? Під час одержання другого траншу неправомірної вигоди – 4 тис доларів США старшого детектива та місцевого депутата затримано у порядку ст. 208 КПК України.

? Наразі їм повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

? Досудове розслідування – територіальне управління ДБР, розташоване у м. Києві, оперативний супровід – СБУ за сприяння БЕБ України.

БІЛЬШЕ

Back to top button