Події

​​???????? Координація та активний обмін інформацією – українські та естонськ…

​​???????????????????? Координація та активний обмін інформацією – українські та естонські фахівці з кібербезпеки домовилися про посилення співпраці

Держспецзв’язку з метою визначення подальших напрямів спільної роботи у сфері кіберзахисту з офіційним візитом відвідала делегація кіберфахівців з Естонії.

Під час зустрічі активно обговорювалися перспективи посилення взаємодії між Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA та аналогічним підрозділом з Естонії – CERT-EE. Ключове – забезпечити ефективний та максимально оперативний двосторонній обмін інформацією про кіберзагрози, результати дослідження кібератак, вразливості в захисті інформаційних систем, а також обмін досвідом реагування на дії російських хакерів. Учасники зустрічі також обговорили подальшу реалізацію ініціатив у межах Меморандуму про співпрацю з Департаментом державної інфосистеми (RIA), що відповідає за кібербезпеку Естонії.

Гості в ході візиту відвідали офіс CERT-UA і тренінговий центр, який діє на базі Кіберцентру UA30 і забезпечує проведення навчань для представників державних органів та об’єктів критичної інфраструктури на спеціальних тренажерах, які імітують кібератаки.

Посол з особливих доручень з питань кібердипломатії Міністерства закордонних справ Естонської Республіки Танел Сепп наголосив на важливості взаємодії в рамках Талліннського координаційного механізму.

Заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій висловив вдячність естонським партнерам, які у цей надважкий час підтримують нашу країну та надають нам всебічну допомогу.

До складу естонської делегації увійшли Посол з особливих доручень з питань кібердипломатії МЗС Естонської Республіки Танел Сепп, аташе у кіберсфері Посольства Естонської Республіки в Україні Лаурі Лухт, заступник голови дипломатичної місії Естонської Республіки в Україні Вагур Соосаар та експерт Комп’ютерної групи реагування на надзвичайні ситуації Естонської Республіки CERT-EE Пааво Куїв.

Back to top button